Milieutechniek

Op 1 april 2023 zijn de milieukundige activiteiten van Lankelma Geotechniek Zuid BV en Bodex Milieu BV verder gegaan onder één label, te weten Silt Milieu BV.

 

Bodemonderzoek

In het verleden gingen we niet altijd even zuinig om met onze bodem. Wat geeft ons het beste inzicht in de bodemkwaliteit? Dat is bodemonderzoek. Bij Silt zijn we experts in het uitvoeren van elke vorm van bodemonderzoek. Zo zijn we gespecialiseerd in het uitvoeren van een verkennend bodemonderzoek. Maar we kunnen grond ook onderzoeken op poly- en perfluoralkylstoffen (PFAS). We draaien onze handen ook zeker niet om voor een partijkeuring of een depotkeuring.

Waterbodemonderzoek

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn om een waterbodemonderzoek uit te voeren. Het heeft met name te maken met het soort gebruik van de watergang. Soms is een ingreep in een (verontreinigde) waterbodem nodig om de waterkwaliteit te verbeteren. Maar ook het realiseren van natuurvriendelijke oevers of het aanleggen van een nevengeul vragen soms om inzicht in de waterbodemkwaliteit. Dat geldt ook voor de aanleg of wijziging van infrastructurele werken, zoals een brug. En zeker bij recreatieve voorzieningen is een schone waterbodem gewenst.

Bent u op zoek naar een bedrijf wat gespecialiseerd is in bodem- en waterbodemonderzoek en op dat gebied meedraait in de  nationale top? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan snel contact met ons op!

Asbest in bodem onderzoek

Of een onderzoekslocatie verdacht is op het voorkomen van asbest, blijkt uit een vooronderzoek. Dat stellen we op aan de hand van de NEN 5725. Maar het kan ook zijn dat we asbest ontdekken als we een verkennend bodemonderzoek uitvoeren. Bijvoorbeeld als we in de bodem bijmengingen met puin aantreffen. Is een onderzoekslocatie verdacht op het voorkomen van asbest in de bodem? Dan moeten we een verkennend asbestonderzoek uitvoeren, aan de hand van de NEN 5707. En bij een (asbestverdachte) puinverharding, moeten we een verkennend of nader onderzoek asbest (puin) uitvoeren. Hoe we dat moeten doen, staat in de NEN 5897.

Bent u benieuwd of in uw situatie een onderzoek naar asbest in de bodem nodig is? Vraag het gerust aan onze experts. Zij kunnen u er alles over vertellen!

Saneren

Blijkt uit een nader bodemonderzoek dat de bodem verontreinigd is? En moet u de bodem laten saneren? Dat moet u op zoek naar deskundig bedrijf dat op een zorgvuldige manier de sanering kan uitvoeren of kan begeleiden. Dat vraagt dus om een partij die u volledig ontzorgt, zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de kwaliteit van de grond. Silt is het antwoord op uw vraagstuk, als het gaat om saneren. Want Silt is dé expert op het gebied van land- en waterbodemsanering! Benieuwd naar wat Silt voor u kan betekenen? Vraag het onze experts. Zij staan direct voor u klaar!

Offerte?

Laat het ons weten!

Bodemonderzoek

In het verleden gingen we niet altijd even zuinig om met onze bodem. Wat geeft ons het beste inzicht in de bodemkwaliteit? Dat is bodemonderzoek. Bij Silt zijn we experts in het uitvoeren van elke vorm van bodemonderzoek. Zo zijn we gespecialiseerd in het uitvoeren van een verkennend bodemonderzoek. Maar we kunnen grond ook onderzoeken op poly- en perfluoralkylstoffen (PFAS). Maar we draaien onze handen ook zeker niet om voor een partijkeuring of een depotkeuring. Bent u op zoek naar een bedrijf wat gespecialiseerd is in bodemonderzoek en op dat gebied meedraait in de wereldtop? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan snel contact met ons op!

De bodemexperts van Silt Milieu BV bieden een zeer uitgebreid dienstenpakket aan. Dat zijn naast grond- en grondwateronderzoek ook adviesdiensten. Silt Milieu BV kan u ook ontzorgen door het gehele projectmanagement voor saneringsprojecten van u over te nemen. Meer informatie
Silt Geo BV verbindt haar expertise aan geotechnisch en geohydrologisch onderzoek en de bijbehorende advisering. Ervaren medewerkers voeren met moderne machines en materieel een breed scala van werkzaamheden uit. Met name voor projecten op moeilijk begaanbaar of bereikbaar terrein is Silt Geo BV uw juiste partner. Meer informatie