Geotechniek

Op 1 oktober zijn de geotechnische activiteiten van Lankelma Geotechniek Zuid BV, WIHA Grondmechanica en Ockhuizen Geo-en milieutechniek verder gegaan onder één label, te weten Silt Geo BV.

 

Wat kan Silt voor u betekenen?

Bij Silt zijn we experts in het uitvoeren van bodemonderzoek. Dus ook in het uitvoeren van geotechnisch onderzoek. Heeft u bouwplannen en daarom funderingsadvies nodig? Silt verzorgt graag het geotechnisch onderzoek voor u. Dat doen we met behulp van sonderingen en boringen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan snel contact met ons op!

 

Specialisten in geotechniek

In Nederland zijn we een kei in het ontwerpen en bouwen van boven- en ondergrondse constructies en bouwwerken. Denk aan bruggen, viaducten, spoor- en autowegen en tunnels. Maar ook aan woningen, fabrieksinstallaties, dijken, kades, energievoorzieningen, kabels en leidingen en riolering. Hoe vanzelfsprekend dit ook lijkt, het kan alleen als de grond onder onze voeten sterk genoeg is. Daarom willen we eerst alles van de grond weten. Want meten is weten. En als het om meten gaat, dan vindt u in Silt een nationale en internationale koploper. In Frankrijk zijn we zelfs marktleider! Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Lees hier wat onze mogelijkheden zijn! Of neem contact met ons op!

 

 

Offerte?

Laat het ons weten!
Silt Geo BV verbindt haar expertise aan geotechnisch en geohydrologisch onderzoek en de bijbehorende advisering. Ervaren medewerkers voeren met moderne machines en materieel een breed scala van werkzaamheden uit. Met name voor projecten op moeilijk begaanbaar of bereikbaar terrein is Silt Geo BV uw juiste partner. Meer informatie
De bodemexperts van Silt Milieu BV bieden een zeer uitgebreid dienstenpakket aan. Dat zijn naast grond- en grondwateronderzoek ook adviesdiensten. Silt Milieu BV kan u ook ontzorgen door het gehele projectmanagement voor saneringsprojecten van u over te nemen. Meer informatie

Wat is geotechniek?

Wat is de samenstelling van de grond? Hoe sterk is deze? Als we een constructie bouwen, verzakt de grond- en daarmee de constructie- dan niet? Op welke diepte zit een voldoende harde laag om een fundering op aan te brengen? Hoe hoog en breed moet een dijk zijn om bestand te zijn tegen hoog water van nu en van de toekomst? Kunnen we hoogspanningskabels misschien ondergronds aanleggen, in plaats van bovengronds? Kan de warmte van de kabels wel weg? En wat als het grondwaterpeil nu ineens gaat zakken? Dat vraagt om onderzoek. Het onderzoek naar de samenstelling van de grond noemen we geotechniek.

Waarom is geotechnisch onderzoek nodig?

Het antwoord is simpel: goed geotechnisch onderzoek van de bodem is nodig om veilig te bouwen. Want de samenstelling van de grond vormt een risico voor de stabiliteit, continuïteit en levensduur van constructies en bouwwerken. En vormt daarmee een risico voor onze veiligheid en welvaart. De samenstelling van de grond heeft dus impact op de uiteindelijke kosten van een bouwwerk tijdens de bouw- en gebruiksfase.

Wat is goed geotechnisch onderzoek?

Met geotechnisch onderzoek bepalen we de samenstelling van de ondergrond, de grondsoort en de bij de grond behorende fysische en grondmechanische eigenschappen. Denk hierbij aan de korrelgrootte en de doorlaatbaarheid van de grond. Bij geotechnisch onderzoek maken we gebruik van sonderen, boren, geohydrologisch onderzoek en geotechnisch laboratoriumonderzoek.

Maar wanneer is geotechnisch onderzoek ook echt goed? Wie bepaalt dit? Hoeveel (aanvullend) onderzoek is er nodig en welke nauwkeurigheid vereist dit? Dat weten we bij Silt als geen ander. Door onze ruime ervaring weten we exact wat het bevoegd gezag verlangt bij het inschatten van alle risico’s.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan snel contact met ons op!