Nieuws

Een mooi boeket van nieuw talent geeft fleur aan Silt!

8 oktober 2021

Op 24 september heeft Silt kennis gemaakt met 9 nieuwe collega’s. En bij Silt doen we dat met werkschoenen, een grondboor, opgestroopte mouwen en we spugen in onze handen. Gewoon direct aan de slag! De Silt introductiedag was doeltreffend door een mix van kennis en vertier. Bij de start van de dag kregen de nieuwe collega’s een kijkje in de strategische keuken van Silt. Waar is Silt goed in? Waar staat Silt in 2025? En wat verwachten we van elkaar? Daarna van binnen naar buiten en op de fiets naar een sondeerproject. Het nieuwe talent ging met de neus in de bodem om kennis te maken met de finesse van ons vak. Zeg maar gerust hardcore Geotechniek en Bodemonderzoek. Daar worden we bij Silt wild van!

Silt is een prachtig MKB bedrijf en we zijn specialist in de bodem. We hebben een groot potentieel en fantastische uitdagingen. We spreken elkaar aan met de voornaam. Maar ook uiterst professioneel naar onze klanten. Elke dag leren we van de dingen, die we beter kunnen doen. We zijn trots op onze successen. We zijn onderscheidend met pragmatische oplossingen, wendbaarheid en lekkere flexibiliteit. Zeg maar gerust een sympathieke club van doeners met veel verstand van de bodem.

Ben jij gepassioneerd over de bodem en werk je graag in de buitenlucht. Beschik je over lef, durf en ben je niet bang voor eelt op je handen, dan ben je bij ons welkom. In oktober zijn we op zoek naar een projectleider, een veldwerker en een kwaliteitscoördinator. Interesse? Bekijk onze vacatures op https://silt.nl/vacatures/. Je kunt ook bellen of je stuurt een berichtje naar Marianne Kolsters, 0613410037.

 

Groen is poen!

30 september 2021

Sinds mei 2021 is Silt gecertificeerd op niveau 5 van de CO2-prestatieladder. Een prestatie waar we trots op zijn!

De top bereiken is een mooie stap, Silt handhaven op de hoogste trede, blijkt een uitdagende stap. De realiteit is dat een CO2 bewuste houding nog onvoldoende is doorgesijpeld in de haarvaten van Silt. Het is een uitdaging om het potentieel om te zetten in een tastbaar resultaat. Dat vraagt van alle medewerkers binnen Silt verantwoordelijkheid en eigenaarschap.

In september 2021 is Silt verhuisd van Oirschot naar Middelbeers! Silt gaat hierdoor van drie fysieke locaties naar twee locaties. In de besluitvorming die hieraan vooraf ging heeft duurzaamheid een stevige stempel gedrukt. Lees meer in ons duurzaamheid statement van september:

 

Groen is poen!

De bodemexperts van Bodex Milieu B.V. bieden een zeer uitgebreid dienstenpakket aan. Dat zijn naast grond- en grondwateronderzoek ook adviesdiensten. Bodex Milieu B.V. kan u ook ontzorgen door het gehele projectmanagement voor sloop- en saneringsprojecten van u over te nemen. Meer informatie
Lankelma Geotechniek Zuid verbindt haar expertise aan geotechnisch, geohydrologisch, en milieukundig onderzoek en de bijbehorende advisering. Ervaren medewerkers voeren met moderne machines en materieel een breed scala van werkzaamheden uit. Met name voor projecten op moeilijk begaanbaar of bereikbaar terrein is Lankelma Geotechniek Zuid uw juiste partner. Meer informatie
Met een expertise van ruim 75 jaar is Ockhuizen Geo- en milieutechniek een betrouwbare en consistente speler op de geotechnische markt. Ockhuizen Geo- en milieutechniek levert hoogwaardige adviezen op het gebied van geo- en milieutechniek, tegen een uiterst concurrerend tarief. Meer informatie
WIHA Grondmechanica is een flexibele organisatie, zowel in de opstelling naar haar klanten, als in de uitvoering van onderzoeken. WIHA Grondmechanica is bovendien steeds bereid om met u mee te denken over uw vraagstukken binnen het vakgebied. Met het uitgebreide netwerk en natuurlijk de eigen expertise van WIHA Grondmechanica, komt u samen met WIHA Grondmechanica altijd tot de juiste oplossing! Meer informatie

Sonderen bij de nieuwe overnachtingshaven in de Bijenwaard

11 maart 2021

Lankelma (onderdeel van Silt) voert een mooi project uit voor onze opdrachtgever Boskalis.

Op een locatie in Spijk bij Lobith voeren wij onderzoek uit voor de nieuwe overnachtingshaven in de Bijenwaard en de modernisering van de bestaande haven Tuindorp. De nieuwe haven wordt ingericht voor schepen met een lengte van maximaal 135 meter en zal circa 50 ligplaatsen bieden.

Deze week ronden wij de veldwerkzaamheden van dit project af. Deze werkzaamheden bestonden uit circa 44 sonderingen tot een diepte van maximaal 40 meter – maaiveld, waarvan een groot deel inclusief een meting van de waterspanning.

Het project krijgt binnen Silt een vervolg in ons eigen geotechnisch laboratorium waar diverse soorten proeven worden verricht zoals triaxiaal- en samendrukkingsproeven.

 

Wilt u meer weten over Silt? Of bent u benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Laat het ons gerust weten. We vertellen het u graag!