Silt monitoring

Silt is een modern en ambitieus ingenieursbureau, zowel nationaal als internationaal actief in geo-advies, geo- en milieutechniek. Onze ervaren bodemexperts adviseren altijd onafhankelijk, denken met u mee en ontzorgen u volledig. Wij zijn naast de BRL ook gecertificeerd conform NEN-EN-ISO 9001, NEN-EN-ISO 14001, VCA** en CO2-prestatieladder (trede 5).

De jarenlange expertise van de werkmaatschappijen van Silt op het gebied van bouwkundige en geodetische monitoring en advisering is gebundeld en gaat verder onder de naam Silt Monitoring.

In de geotechniek voorafgaand en tijdens de ontwerpfase van een project is Silt B.V. al vele jaren een begrip in Nederland. We beschikken over de kennis en landmeetkundige apparatuur om vervormingen tot sub-millimeter-niveau te meten en te registreren. Vanwege onze specifieke kennis en onze jarenlange ervaring op het gebied van grondmechanica, hebben wij inmiddels ook ‘grond’ige kennis van eventuele gevolgen voor de omgeving. Om deze gevolgen te kunnen kwantificeren verzorgen wij een grote verscheidenheid aan (geodetische) advisering en monitoring.

Wij kunnen tegen concurrerende tarieven een uitgebreid scala aan deformatiemetingen en registraties zowel volautomatisch in complete meetnetwerken, als handmatig uitvoeren. Zo krijgt u inzicht in de gedragingen van grondlichamen, gebouwen en overige civieltechnische constructies.

Grondboringen verkennend bodemonderzoek

Heeft u vragen als…

  • ‘Hoe lossen jullie binnen de geotechniek zettingsvraagstukken van de grond en bebouwing op?’
  • ‘Wat kun je (nog meer) doen om inzicht te krijgen in de gedragingen van de bebouwing?’
  • ‘Wat kunnen jullie met monitoring betekenen in het risicomanagement van een bouwproject?’
  • ‘Kunnen jullie werkprocessen bespoedigen door inzicht te geven in deformaties van constructies in relatie tot de grondslag?’
  • ‘Zijn jullie in staat eventuele alternatieven te bieden op gegeven funderingsadvies?’
  • ‘Kunnen jullie uitvoeringstechnische kennis inbrengen in de driehoek constructeur, geotechnisch adviseur en funderingsexpert?’
  • ‘Hoe voorkomt Silt Monitoring onnodige meerkosten tijdens de uitvoering?’

…neem dan contact op met onze experts.

Sinds mei 2024 is Silt Monitoring samen met Silt Milieu en Silt Geo onderdeel van Silt.

Offerte?

Laat het ons weten!