Silt Geo

Op 1 oktober zijn de geotechnische activiteiten van WIHA Grondmechanica, Lankelma Geotechniek Zuid BV en Ockhuizen Geo-en milieutechniek verder gegaan onder één label, te weten Silt Geo.

 

Met vestigingen in Gouda en Middelbeers, staat Silt Geo stevig geworteld in de zeeklei en het Brabantse zand. Silt verbindt zo het beste van twee werelden. Het resultaat? Een onuitputtelijke kennis over onze bodem. Niet alleen in Nederland, maar nadrukkelijk ook erbuiten. En die kennis over de bodem is goud waard.

Silt Geo is ontstaan uit een fusie van de geotechnische activiteiten van drie gerenommeerde bedrijven met een flinke expertise in bodem: Lankelma Geotechniek Zuid, Ockhuizen Geo- en milieutechniek en Wiha Grondmechanica.

Sinds de start in 1979, ontwikkelde WIHA Grondmechanica zich tot een modern en ruim uitgerust bedrijf. WIHA Grondmechanica is gespecialiseerd in het uitvoeren van diverse soorten grondmechanisch onderzoek. WIHA Grondmechanica beschikt over materieel in alle soorten en maten, zodat WIHA Grondmechanica voor iedere situatie de meest geschikte apparatuur kan inzetten.

WIHA Grondmechanica is een flexibele organisatie, zowel in de opstelling naar haar klanten, als in de uitvoering van onderzoeken. WIHA Grondmechanica is bovendien steeds bereid om met u mee te denken over uw vraagstukken binnen het vakgebied. Met het uitgebreide netwerk en natuurlijk de eigen expertise van WIHA Grondmechanica, komt u samen met WIHA Grondmechanica altijd tot de juiste oplossing!

Lankelma Geotechniek Zuid startte in een klein kantoor, op de eerste etage van een bedrijfspand op een industrieterrein in Oirschot. Het bedrijf groeide al snel uit, met twaalf medewerkers in 2003. Dat leidde tot huisvestingsproblemen. Ook op een nieuwe locatie zette de groei door. En al snel werd ook deze locatie te klein. Sinds september 2021 is Lankelma Geotechniek Zuid gevestigd in een representatief pand met een ruim buitenterrein, een royale loods en een moderne kantooraccommodatie. Daar zette de groei zich verder voort tot het gezonde en dynamische bedrijf wat het nu is.

Met een expertise van ruim 75 jaar is Ockhuizen Geo- en milieutechniek een betrouwbare en consistente speler op de geotechnische markt. Ockhuizen Geo- en milieutechniek levert hoogwaardige adviezen op het gebied van geo- en milieutechniek, tegen een uiterst concurrerend tarief.

Sinds 2019 maken WIHA Grondmechanica,  Lankelma Geotechniek Zuid, Silt Milieu B.V. en Ockhuizen Geo- en milieutechniek en onderdeel uit van Silt.

Offerte?

Laat het ons weten!

De milieuafdeling van Silt Milieu B.V. beschikt over een team van echte bodemexperts. De projectleiders en veldploegen bieden een zeer uitgebreid dienstenpakket aan. Service, flexibiliteit en kwaliteit hebben de hoogste prioriteit.

Door de jaren heen deed Silt Geo veel ervaring en kennis op. Silt Geo verbindt haar expertise aan geotechnisch, geohydrologisch, en milieukundig onderzoek en de bijbehorende advisering. Ervaren medewerkers voeren met moderne machines en materieel een breed scala van werkzaamheden uit.

Met name voor projecten op moeilijk begaanbaar of bereikbaar terrein is Silt Geo uw juiste partner. Met geavanceerde berekeningsmethoden en uitvoeringstechnieken werkt Silt Geo nauw samen met constructeurs, aannemers, projectontwikkelaars en overheden. Alle noodzakelijke middelen om snel, professioneel en concurrerend te kunnen opereren zijn binnen de organisatie aanwezig. Door de flexibele werkwijze speelt Silt Geo proactief in op de wensen van u als opdrachtgever, zowel in binnen- als buitenland.

Benieuwd naar wat ons bezighoudt?

Regelmatig zetten we onze ruime ervaring, kennis en expertise in bij grootschalige infrastructurele projecten. We voeren geotechnisch- en milieutechnisch bodemonderzoek, waterbodemonderzoek, partijkeuringen en saneringen uit. Maar geven ook civieltechnische adviezen. Benieuwd naar wat ons dagelijks bezighoudt? We geven u graag een uniek inkijkje in onze wereld en projecten!

Neem contact met ons op!